DONACIJE

Slovo od pokojnih nas povabi k razmisleku o življenju, o vrednotah in prioritetah, o lepoti bivanja ... in nas sooči z minljivostjo ter stiskami, povezanimi z minevanjem. BELI PLAMEN podpira prizadevanja za čim večjo kakovost življenja, ki se izteka zaradi neozdravljive bolezni, zato je 1 (en) evro od vsakega paketa BELI PLAMEN – dar ob slovesu – namenjen eni od organizacij za paliativno oskrbo

-
-

Slovensko društvo hospic je humanitarna, nevladna in neprofitna organizacija, ustanovljena leta 1995, ki s svojimi 11 območnimi odbori deluje na območju cele Slovenije. Poslanstvo društva je sočutna, celostna oskrba hudo bolnih in njihovih svojcev. Prizadeva si za čim bolj kakovostno in polno življenje umirajočega bolnika do konca. Po izgubi bližnje osebe nudi oporo žalujočim odraslim, otrokom in mladostnikom.

Osnovni program društva je Hospic-spremljanje umirajočih bolnikov in njihovih svojcev, ostali programi pa so: Žalovanje odraslih, Žalovanje otrok in mladostnikov, Prostovoljstvo in Detabuizacija smrti, prej tudi Celostna oskrba v Hiši hospica. Vse storitve so za uporabnike brezplačne. Društvo z različnimi pristopi spreminja odnos do umiranja, smrti in žalovanja v slovenski družbi. V ta namen izdaja strokovno literaturo in na številnih učnih delavnicah in predavanjih usposablja strokovne delavce, splošno javnost in prostovoljce. Izdaja tudi glasilo Hospic, ki ga vsi člani društva prejemajo brezplačno.

Slovensko društvo hospic
Gosposvetska cesta 9
1000 Ljubljana
T: 01/ 24 44 492, hospic@siol.net, www.hospic.si

-

Ljubhospic ...

-
Pogrebno podjetjeKomu gre donacija
ŽALE Javno podjetje, d.o.o., LjubljanaLjubhospic
-